Speleologie

Parcours in de Pyrénées Orientales

Onze parcours in de Fenouillèdes

Speleologie découverte

Speleologie découverte

Speleologie découverte

The cave is just near « St Paul de Fenouillet ».

Ondergrondse wandeling in de Pyrénées Orientales voor families en groepen vrienden.

Een leuke uitstap on de wonderen van de onderwereld te ontdekken met initiatie abseilen.

Bezienswaardigheden en verkenning gegarandeerd.

Vanaf 6 jaar

Inscription
Speleologie sportive

Through-trip

Speleologie sportive

Een uitstap van een halve dag in de Pyrénées Orientales om speleologie te ontdekken gedurende een ondergrondse wandeling.

U gaat autonoom abseilen en klimmen en smalle doorgangen passeren.

Vanaf 10 jaar

Inscription
les clients d'oxygen aventure témoignent

Great company, great offers

We did three tours with Oxygen (Via Corde, Rafting, Canyoning) and all three events were done with professionalism, at great locations, included teaching and the best of French sympathy. Would I do it again? Yes. Would I recommend it to a friend? Yes!

témoignage d'un client

Excellent

Excellent afternnon rafting . We are a family with two teenage boys age 13 and 14, and they absolutely loved every part of it. Thankyou for such a great day.

informatie

oxygen aventure

Veel gestelde vragen

1. Welke uitstap voor mij?

Het parcours “découverte” is geschikt voor groepen met kinderen of beginners.

Wilt u uzelf overtreffen of hebt u al outdoor activiteiten beoefend zoals klimmen, via ferrata of speleologie? Dan is het parcours “sportif” voor u.

2. Zijn er zeer smalle doorgangen

In het parcours “découverte” zijn er geen onoverkomelijke hindernissen, in het parcours “sportif” is er een smalle doorgang van enkele meters lang.

3. Wordt de uitstap geannuleerd bij slecht weer?

Als de zon niet schijnt gaat alles gewoon door, onder grond blijft de temperatuur stabiel.

Het weerbericht wordt meerdere malen per dag gecheckt. Als het weer gevaarlijk wordt verwittigt uw gids u op voorhand. U kunt dan uw activiteit verzetten of een andere kiezen.

oxygen aventure

Speleologie

Speleologie is een activiteit waarbij u grotten verkent. U gaat hierbij klimmen, abseilen en speelse hindernissen overkomen.

Ontdek de wonderen van de onderwereld zoals afzettingen (stalagmieten, stalactieten, zuilen, …) en unieke fauna (vleermuizen, …).

Verschillende uitstappen zijn mogelijk, in de Pyrénées Orientales naast Saint-Paul-de-Fenouillet (Gorges de Galamus) en Prades, in de Ariège naast Tarascon-sur-Ariège. Sommige parcours zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar (parcours découverte).

Onder de grond blijft de temperatuur altijd stabiel, speleologie kan dus het hele jaar door worden beoefend, het is de ideale activiteit in de zomer en in de winter.

FRANCE - Pyrénées Orientales, Aude, Ariège - Occitanie Pyrénées Méditérannée

Midden in de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, in de regios Languedoc Roussillon en Midi Pyrénées, biedt Oxygen Aventure een ruim aanbod “wild water” en “berg” outdoor activiteiten aan in de volgende departementen:
Aude (11),
Pyrénées Orientales (66),
Ariège (09).

Sommige activiteiten vinden plaats vlakbij de Hérault en de Haute Garonne.

Het bureau van Oxygen Aventure bevindt zich in de Pyreneeën (Frankrijk), in het stadje Saint Paul de Fenouillet, 45 minuten van Perpignan, 2u30 van Toulouse en Montpellier en 1u30 van Carcassonne en Narbonne vanwaar sommige activiteiten beginnen.

Voor de wildwater activiteiten op de rivier Aude (raften, hydrospeed, canoraft en kajak) vertrekken we van Bevianes et Cavirac. Een minibus brengt iedereen naar het vertrekpunt, aankomst op onze basis, aan de rand van de rivier.

Alle uitstappen bestaan in verschillende niveaus (familie, ontdekking, sportief, expert) en verschillende lengtes (halve dag, volledige dag).

Adres:

La Tirounère, rue de la Paychère
66220 Saint Paul de Fenouillet
France

Contact